Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2015

Прокуратура зареєструвала 5 кримінальних проваджень за фактами перешкоджання мобілізації на території Ізюмського району

Ізюмська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість) стосовно голови міської ради.

Як повідомив міжрайонний прокурор Андрій Лазарєв, керівництво міськвиконкому фактично самоусунулося від виконання покладених на них обов'язків відповідно до вимог Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Протягом 6 хвилі мобілізації допомога Ізюмсько-Борівському об'єднаному міському військовому комісаріату практично не надавалася.
 
"Лише 31 липня поточного року прийнято Комплексну програму, якою передбачено придбання паливно-мастильних матеріалів для виконання мобілізаційних заходів, перевезення призовників на обласний збірний пункт та ін. На виконання цієї програми для потреб місцевого військового комісаріату на цей час виділено лише 10 тис. грн.", - пояснив А. Лазарєв.
 
Крім того, міжрайонною прокуратурою зареєстровано 4 кримінальних провадження за фактами перешкоджання законній діяльності військового комісаріату у частині здійснення заходів з оповіщення осіб, що підлягають мобілізації з боку службових осіб підприємств, розташованих на території міста (ст. 114-1 КК України).
 
Досудове розслідування здійснює міліція. Міжрайонна прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2878