Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2015

Справу харківських кєш-трєпперів направлено до суду

Прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка, який підозрюється у викраденні коштів з банкоматів.

Як повідомив в. о. прокурора міста Андрій Бугаєв, обвинувачення пред’явлено за двома статтями: крадіжка та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (ст. 185, ст. 361 КК України).
 
За даними слідства, група зловмисників протягом трьох місяців 2015 року викрадала гроші з карткових рахунків громадян за допомогою несанкціонованого втручання в роботу банкоматів на території м. Харкова.
 
Так, за допомогою обрізку металевої рейки, двохсторонньої липкої стрічки (скотчу), члени злочинної групи виготовили саморобний пристрій, який помістили в пристрій для видачі коштів банкомату. При цьому зловмисники для маскування підбирали колір рейки під деталь банкомата. Встановлений пристрій не давав можливість коштам з банкомата попасти назовні у отвір для видачі готівки.
 
Натомість купюри прилипали до скотчу.
 
Стосовно ще двох учасників вказаної злочинної групи прокуратурою м. Харкова в липні поточного року вже направлено кримінальне провадження до суду.
 
Кеш-трепперам загрожує до шести років позбавлення волі.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2979