Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2015

Прокуратура в суді відстоює повернення громаді землі вартістю 53 млн. грн.

Прокуратура Київського району м. Харкова звернулася до суду з вимогою скасувати рішення двох сесій Харківської міськради про надання кооперативам земельних ділянок загальною вартістю майже 53 млн. грн. під будівництво житлових будинків.

Як повідомив прокурор району Олександр Фільчаков, у 2009 та 2013 роках рішеннями сесій Харківської міської ради безкоштовно передано у власність обслуговуючим кооперативам три ділянки загальною площею понад 25 га.
 
Одна з ділянок, площею більше 2 га, розташована по вул. Шевченка. Дві інші - площею понад 14 га та 8 га - на Білгородському шосе.
 
«Проте прокуратурою виявлено низку порушень чинного законодавства, зокрема, кількість членів зазначених кооперативів та їх вік не відповідають вимогам закону, до того ж вони не потребували поліпшення житлових умов. Крім того, кооперативи є обслуговуючими, а не житлово-будівельними. Отже за законом не мають право на безоплатне отримання землі", - пояснив О. Фільчаков.
 
У зв’язку з порушенням вимог Житлового кодексу прокуратура звернулася до Господарського суду з позовом щодо повернення ділянок громаді м. Харкова.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2687