Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2015

Підприємець, який залишив свого нелегального працівника інвалідом, постане перед судом

Прокуратура Ленінського району м. Харкова направила до суду обвинувальний акт стосовно підприємця - власника однієї з автомийок міста.

Йому інкримінується грубе порушення законодавства про працю (ч. 1 ст. 172 КК України) та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).
 
Як повідомив прокурор району Андрій Жмутський, на особистому прийомі до нього звернувся 20-річний хлопець, який скаржився на неналежне розслідування кримінального провадження слідчими райвідділу за фактом нещасного випадку на підприємстві. Молодий чоловік впав з висоти 2-го поверху та пошкодив хребет.
 
Розслідування кримінального провадження прокуратура взяла на особистий контроль.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець в порушення чинного законодавства, а саме без укладання трудового договору, приймав на роботу працівників на автомийку.
 
"У березні минулого року підприємець наказав двом співробітникам висушити килими від машин на даху автомийки. Працівники піднімали їх нагору за допомогою люльки автомобіля МАЗ. Під час виконання цих робіт металевий підйомник зламався та хлопці зірвалися вниз", - розповів А. Жмутський.
 
Також до обвинуваченого заявлено позови про відшкодування витрат на лікування та матеріальної і моральної шкоди потерпілим на суму майже 100 тис. грн.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3154