Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2015

Справу держвиконавця, якого підозрюють у шахрайстві з нерухомістю, передано до суду

Прокуратура Жовтневого району м. Харкова направила до суду обвинувальний акт стосовно службовця відділу державної виконавчої служби, який підозрюється у підробленні документів і незаконному продажі домоволодінь харків'ян.

Як повідомив прокурор району Владислав Грюк, чоловіку інкримінується шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 3, 4 ст. 190 КК України), зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та підроблення документів (ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Нагадаємо,  на початку липня поточного року було взято під варту держвиконавця, який, зловживаючи своїм службовим становищем в сукупності із шахрайством, підробив документи і «продав» на псевдоторгах 4 домоволодіння харків’ян вартістю близько 1,5 млн. грн.
 
В якості винагороди від «покупців», на яких через нотаріуса оформив право власності на нерухомість, він отримав 700 тис. грн.
 
Крім того, вже наприкінці розслідування виявлено ще 5 епізодів протиправної діяльності держвиконавця на загальну суму 25 тис. грн.
 
Найближчим часом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 364 КК України (шахрайство та зловживання службовим становищем) також буде направлено до суду.
 
Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.
 

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2834