Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2015

Бійця батальйону "Дон" засуджено до 3 років позбавлення волі

Ленінський районний суд визнав винним 39-річного харків'янина у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України) та незаконному придбанні, носінні і зберіганні вибухових речовин та бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, чоловіка засуджено до 3 років і 1 місяця позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Встановлено, що чоловік, активний прибічник ідеї створення так званої "Новоросії", вступив до складу одного з найчисельніших незаконних збройних формувань самопроголошеної ЛНР - батальйону "Дон".
 
Восени минулого року у складі бандформування він незаконно отримав вогнепальну зброю та брав активну участь у патрулюваннях, чергуваннях на блокпостах та охороні військової техніки на території Луганської області та м. Луганськ.
 
Також на території підконтрольної бойовикам ЛНР він незаконно придбав вибухівку та боєприпаси, серед яких дві гранати Ф-1 з запалами до них, два детонатори та близько кілограму пластиду. Придбані заборонені речі він привіз додому, до м. Харкова, де і зберігав. Їх було вилучено у липні поточного року під час проведення обшуку.
 
Довідково:
 
На теперішній час вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2851