Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2015

Справу виробників фальсифікованих ліків передано до суду. Організатора злочинної групи оголошено у розшук

Прокуратура області затвердила та направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом фальсифікації лікарських засобів за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 2 ст. 321-1 КК України).

Як розповів заступник начальника управління прокуратури області Нвер Антонян, досудовим розслідуванням встановлено, що на початку минулого року 41-річний харків'янин створив організовану групу з виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання та збуту фальсифікованих лікарських засобів.
 
Організатор групи відповідав за координацію діяльності угрупування, оплату праці підпільників та збут незаконно виготовлених фальсифікованих медпрепаратів проти грипу та застуди через мережу аптек Харкова. Крім того, він здійснював поштове відправлення фальсифікату до Києва, Черкас та інших міст України.
 
До групи також входили 39-річний чоловік, який безпосередньо займався виготовленням та пакуванням фальсифікату і налагодженням обладнання для його виробництва, та 44-річна жінка, яка забезпечувала замовлення та друк упаковок для ліків.
 
До складу медпрепаратів входили прострочені лікарські засоби та інші речовини. Виготовляли та зберігали фальсифікат у гаражах та вдома.
 
"Згідно з висновком судово-товарознавчої експертизи загальна ринкова вартість фальсифікованих лікарських засобів склала майже 270 тис. грн. Вони не відповідають встановленим стандартам якості та можуть заподіяти шкоду здоров’ю", - розповів Н. Антонян.
 
Наразі організатора групи оголошено у розшук.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3542