Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2015

Прокуратура відстояла реальну міру покарання міліціонеру, який вимагав хабара за те, що не підкине наркотики

Апеляційний суд області визнав винним дільничного інспектора міліції у вимаганні з використанням службового становища та перевищенні влади, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 365 КК України).

Як повідомила начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіку призначено покарання у вигляді 3 років і 3 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах. Крім того, його позбавлено звання "майор міліції".
 
Обставини справи:
 
Встановлено, що у лютому 2012 року дільничний інспектор міліції безпідставно затримав на дорозі вантажівку з товаром.
 
Майор міліції побив водія, а потім, погрожуючи підкинути у машину наркотики, став вимагати від власника авто 4 тис. грн. та 1,5 тис. доларів США.
 
Правоохоронця затримали по "гарячих слідах" співробітники СБУ.
 
Довідково:
 
У квітні 2013 року Золочівський районний суд визнав міліціонера винним і засудив до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.
 
У зв'язку з м'якістю вироку прокуратура звернулась в апеляцію з метою призначення реального покарання. У березні 2014 року апеляційний суд області залишив скаргу без задоволення.
 
Після цього прокуратура звернулась з касацією до Вищого спеціалізованого суду, який скасував ухвалу апеляційного суду і повернув справу на перегляд.
 
У вересні цього року завдяки принциповій позиції прокуратури апеляційний суд підтримав вимоги державного обвинувачення і призначив міліціонеру реальну міру покарання.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2263