Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2015

Злочинна група, що налагодила мережу збуту метадону, постане перед судом

Сьогодні, 30 вересня,  прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканок Запорізької області, які підозрюються у створені організованого злочинного угрупування з незаконного обігу метадону.

 За інформацією начальника управління прокуратури області Дениса Маслія,  жінкам інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст. 307, ч.3 ст.28, ч.2 ст.306, ч.2 ст.309 КК України  (створення та участь в організованій злочинній групі, незаконне придбання, зберігання, збут наркотичних засобів та використання коштів, отриманих від їх збуту).
 
Як повідомлялося, 45-річну жінку та її пособниць - сестер 26 та 31 років, затримали у квітні поточного року. Наприкінці літа усім трьом  учасницям злочинного угрупування - наркозалежним та раніше судимим за незаконний  наркообіг, оголосили про підозру.
 
В організації  «бізнесу» підозрюється одна із сеcтер.
 
Жінки  познайомилися в СІЗО, а, вийшовши на волю, знову взялися за старе. Вони розробили схему безконтактного збуту метадону на території Харківської області.
 
Розподіливши між собою обов’язки, сестри мобільним  зв’язком інформували наркозалежних про свій товар та повідомляли номер банківської картки для перерахунку коштів. Їх старша товаришка робила закладки наркотиків у хованки, про які повідомляли покупців після надходження коштів на рахунок. За дозу метадону (0,25 гр.) брали по 500-600 грн.
 
«Отримані гроші вони легалізували через банки та знову вкладали у свій «бізнес», - розповів начальник управління.
Максимальна санкція статей передбачає 15 років позбавлення волі.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2923