Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2015

Замовницю вбивства харківського бізнесмена та виконавців злочину засудили до довічного позбавлення волі

Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винною 42-річну керівницю однієї з юридичних фірм м. Харкова у підбурюванні до вчинення умисного вбивства на замовлення (ч.4 ст.27, п.п.6,11 ч.2 ст.115 КК України).

Як повідомила начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, жінку засуджено до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.
 
Таке саме покарання отримали виконавці злочину - 41-річний міліціонер та його 39-річний знайомий. Їх засуджено за організацію замовного вбивства, незаконному використанні зброї та зловживанні службовим становищем (ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 364 КК України) та у вбивстві з корисливих мотивів, вчинене на замовлення та незаконному використанні зброї (п.п.6, 11 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263 КК України) відповідно.
 
Ще один учасник злочину - 43-річний безробітний – засуджений до 7 років 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за допомогу у підготовці до вчинення умисного вбивства (ч.1 ст.14, п.п.6, 11 ч.2 ст.115 КК України).
 
Обставини справи:

15 вересня 2011 року 55-річного харківського підприємця розстріляли на очах у дружини і дочки в дворі будинку, у якому він жив.
 
Слідством встановлено, що у 90-х роках загиблий разом з двома знайомими започаткували спільний бізнес з виробництва поліетиленової плівки. Двоє компаньйонів бізнесмена розробили новітнє обладнання для виробництва. Усіма фінансами завідував постраждалий.
 
Через деякий час троє друзів-компаньйонів вирішили поділити бізнес. Однак, двоє співвласників вирішили не чекати цивілізованого вирішення питання та без відома підприємця вивезли обладнання.
 
Чоловік звернувся до суду. Судовий розгляд тривав близько трьох років. Інтереси двох партнерів, представляла директор однієї з юридичних фірм міста. Вона планувала після завершення суду отримати частку спірного бізнесу. Оскільки судове рішення могло бути винесене ще через кілька років, правниця вирішила прискорити процес шляхом  ліквідації конкурента.
 
Жінка звернулась до свого товариша-правоохоронця та за 20 тис. доларів запропонувала вбити підприємця.
 
Міліціонер підшукав двох спільників. Один з них допомагав у підготовці вбивства. А інший - двома пострілами з пістолета вбив бізнесмена.
 
Довідково:
 
Наразі рішення суду не набуло чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2437