Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2015

Прокуратура через суд виселила батька, який створив нестерпні умови життя для доньки та дружини

Московський районний суд м. Харкова задовольнив позовну заяву прокуратури та виселив з квартири батька, який створив своїй дитині неможливі умови для сумісного проживання.

Як розповів прокурор району Олексій Лесенко, чоловіка, який "не давав життя" дочці та цивільній дружині, за вчинення насильства в сім'ї покарано штрафом (ч.1 ст.173-2 КУпАП України), позбавлено батьківських прав та визнано особою, яка втратила право на користування жилим приміщенням.
 
Батько та мама дівчини жили у цивільному шлюбі майже 17 років, але останніми роками поведінка чоловіка стала нестерпною.
 
Дівчина-підліток жила в важких умовах. Батько в її присутності постійно вчиняв сварки та бив маму. Він часто зловживав алкоголем, лаявся та приводив додому жінок. Сім'я жила у постійному стресі та страху.
 
Неодноразово доводилося викликати міліцію, щоб заспокоювати сімейного тирана. Було навіть відкрито кримінальне провадження, однак зібрати необхідний обсяг доказів для його направлення до суду органам міліції не вдалося.
 
"Поведінка чоловіка створила нестерпні умови для проживання на одній території. Останній рік мати з донькою змушені були винаймати житло. Врешті-решт дівчина звернулась за допомогою до прокуратури. Вивчивши ситуацію, прокурори стали на захист прав неповнолітньої", - пояснив О. Лесенко.
 
Наразі реальне виконання рішення суду перебуває на контролі прокуратури.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2696