Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2015

За втручання прокуратури студентам-пільговикам повернули майже 90 тис. грн. стипендії

Прокуратура в апеляції відстояла право дітей шахтарів на підвищену стипендію.

Як розповіла начальник відділу прокуратури області Марина Мірошниченко, апеляційний суд області залишив без змін рішення Червонозаводського районного суду та зобов’язав один з харківських ВНЗ перерахувати стипендію шести неповнолітнім студентам та повернути різницю за попередні місяці.
 
«У лютому поточного року до прокуратури звернулися студенти Харківського інституту фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі. Усі заявники - діти шахтарів і відповідно до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" мають право на підвищену стипендію у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Однак навчальний заклад вирішив «не звертати увагу» на цю обставину та платив їм стипендію без врахування пільги», - розповіла М. Мірошниченко. 
 
За її словами, двоє молодих людей не отримували передбачені законом виплати протягом двох навчальних років, четверо - протягом року. 
 
Прокуратура відреагувала на порушення прав неповнолітніх та звернулася до Червонозаводського райсуду з позовами.
 
Керівництво вишу, не погодившись з цими рішеннями, оскаржило їх в апеляції, проте прокуратура відстояла свою позицію і в другій судовій інстанції.
 
Відтепер молодь отримує стипендію у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який на сьогодні становить 1378 грн. Крім того, студентам повернули заборговану різницю, що накопичилась з початку навчання. Загальна сума виплаченого боргу – понад 86 тис. грн.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2776