Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2015

Прокуратура передала до суду справу про групове зґвалтування студентки-іноземки

Прокуратура Дзержинського району м. Харкова направила до суду обвинувальний акт за фактом зґвалтування 21-річної громадянки Туркменістану, яка після наруги покінчила життя самогубством.

Як повідомив прокурор району Сергій Прилуцький, одному з підозрюваних - 26-річному студенту-іноземцю інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, яке спричинило особливо тяжкі наслідки).
 
Ще два 25-річні молодики обвинувачуються у вчиненні злочину за ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки).
 
Всі підозрювані - громадяни Туркменістану, студенти вищих навчальних закладів міста.
 
Нагадаємо, 21 червня цього року студентка інженерно-педагогічної академії покінчила життя самогубством, вистрибнувши з вікна п’ятого поверху гуртожитку, розташованого на вул. О. Яроша.
 
Напередодні дівчина в одному з клубів міста разом з друзями святкувала отримання диплому. Вона повернулась до гуртожитку у стані сильного алкогольного сп'яніння, чим і скористалися "друзі". Вранці дівчина написала передсмертну записку, в якій повідомила про зґвалтування, і вистрибнула з вікна.
 
В ході досудового розслідування проведено близько 30-ти експертиз. Серед них молекулярно-генетична, посмертна судово-психологічна, судово- імунологічна.
 
Наразі обвинувачувані знаходяться під ватрою. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3459