Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2015

Перший турнір з міні-футболу пам’яті прокурора Харківської області Цесаренка І. Г. відбувся у Харкові (фото)

Напередодні Дня працівників прокуратури  у спорткомплексі Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого відбулися фінальні ігри першого турніру з міні-футболу пам’яті прокурора Харківської області Цесаренка  І. Г. 

Вітаючи учасників спортивного свята, прокурор Харківської області Юрій Данильченко відзначив, що футбольні традиції у колективі  відомства давні, проте в основному команда брала участь у зовнішніх турнірах та чемпіонатах.
 
«Свого, внутрішнього футбольного змагання між прокуратурами районної ланки та підрозділами апарату не було.  Саме тому і виникла ідея  організувати такий турнір, присвятивши його пам’яті легендарного прокурора Харківської області Івана Григоровича Цесаренка. Мені приємно, що колектив підхопив цю ініціативу», - сказав Ю. Данильченко. 
 
Змагання,  у яких взяли участь 14 команд органів прокуратури області, стартували 7 листопада.
 
Після відбіркових зустрічей у півфінал вийшли 4 команди: прокуратур Дзержинського, Дергачівського районів, слідчого управління прокуратури області та об’єднана команда прокуратур Київського і Жовтневого районів м. Харкова.  
 
У фіналі зустрілися збірна прокуратур Київського та Жовтневого районів м. Харкова та команда прокуратури Дергачівського району. У безкомпромісній боротьбі за Кубок турніру з рахунком 4:1  перемогли прокурори-футболісти з Київського та Жовтневого районів. Третє місце посіла команда слідчого управління прокуратури області. 
 
Кращим гравцем турніру став Дмитро Пиріг з команди прокуратури Дергачівського району. Кращими голкіпером та бомбардиром журі визнало Сергія Гука та  Євгена Жилу - футболістів  об’єднаної команди прокуратур Київського та Жовтневого районів м. Харкова.
 
Довідково:
 
Іван Григорович Цесаренко (1922-1986) – легендарний прокурор Харківської області (1968-1986).  У роки другої світової війни дійшов до Берліна у складі 25-го гвардійського штурмового авіаполку 5-ї гвардійської штурмової авіадивізії, здійснив близько 100 бойових вильотів.
В органи прокуратури Харківської області прийшов навесні 1951 року, після закінчення екстерном юридичної школи. Працював у кримінально-слідчому відділі, прокурором Комінтернівського району м. Харкова і майже 20 років – прокурором Харківської області.
Життя прокурора обірвалося на робочому місці - під час виступу на нараді правоохоронних органів.
 
 
 
 
Більше фото - тут

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2623