Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2015

Шахрай, який працював за схемою "Ваш син в міліції", отримав 4 роки

Красноградський  районний суд Харківської області визнав винним 45-річного  мешканця області у шахрайстві за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).

Як розповів прокурор району Володимир Говоруха, чоловік, який раніше був засуджений за грабіж, поєднаний з насильством, отримав покарання у вигляді 4 років обмеження волі.
 
Обставини справи:
 
Протягом вересня поточного року чоловік разом зі своїми спільниками виманив у довірливих матусь та бабусі 1 тис. доларів США та майже 15 тис. грн.
 
Жертвами телефонних зловмисників стали 3 мешканки м. Красноград - 56-річна, 78-річна та 58-річна жінки. Саме остання з них і повідомила про шахрайство правоохоронцям. Злочинці вимагали від неї 10 тис. грн.
 
Шахраї працювали за відпрацьованою схемою. Усім жінкам дзвонили на мобільні телефони та повідомляли, що їх син або онук начебто затриманий працівниками міліції за вчинення злочину. Для того, щоб його не притягували до кримінальної відповідальності, вимагали заплатити гроші.     Поки ошукані жінки не встигли отямитися, засуджений приїжджав  за місцем їх мешкання за готівкою.
 
За "звільнення" зловмисники просили від 4,6 тис. грн. до 1 тис. доларів США.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3372