Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2015

На Харківщині росіянин організував злочинну групу, що крала кошти ПАТ «Укргазвидобування» через фіктивні фірми

Прокуратурою Харківської області спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Харківській області та Управлінням захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито та припинено діяльність групи осіб.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, громадянин Російської Федерації протягом 2013-2015 років організував незаконну діяльність по заволодінню державними коштами в ході спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз Україна».
 
Громадянин РФ координував перерахування державних коштів на розрахункові рахунки фіктивних підприємств під приводом надання послуг. В подальшому ці кошти повертались членам групи.
 
За попередніми даними, лише за останні три місяці через фіктивні фірми проконвертовано понад 100 млн. грн., у тому числі і кошти «Укргазвидобування». 
 
В ході проведених слідчих дій вилучено 24 печатки фіктивних підприємств, понад 1 млн. грн. конвертованих коштів, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконні операції з державними коштами.
 
На даний момент організатор та троє членів злочинної групи затримані, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
 
Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3327