Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2016

Контрабандист, який доставляв зброю та боєприпаси для вчинення терактів у Харкові, отримав вирок

Ленінський районний суд м. Харкова визнав винним 49-річного харків'янина відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі.
 
Встановлено, що навесні та влітку 2014 року чоловік брав активну участь у масових заходах проросійської спрямованості  на пл. Свободи у Харкові та вступив до групи, метою якої була дестабілізація ситуації у регіоні.
 
Разом з членами групи він пройшов військову підготовку на території Російської Федерації, брав участь в обговореннях та плануванні при підготовці терористичних актів на території м. Харкова, поза митним кордоном переміщав на територію України з РФ зброю та боєприпаси, серед яких автомати АК-74, гвинтівки СВД, гранати РГД-5 та ВОГ-25, підствольні гранатомети, пістолети ПМ та ін.
 
У подальшому ця контрабанда використовувалась під час вчинення терактів у м. Харкові.
 
Засудженому інкримінується вчинення умисних дій з метою зміни меж території України; участь у  терористичній групі; контрабанда зброї та бойових припасів; придбання, носіння та зберігання зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб; носіння холодної зброї; пособництво у здійсненні терористичного акту (ч. 2 ст.110, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.201, ч.2 ст. 28, ч.1, ч.2 ст. 263, ч.5 ст.27, ч.2 ст. 258 КК України).
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3414