Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2016

Терористи, які підривали воєнкомати та залізницю, постануть перед судом

Прокуратура області затвердила та направила до Жовтневого районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 3-х жителів міста, яки вчинили низку терористичних актів на території області.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, чоловікам інкримінується скоєння терористичних актів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2014 року троє чоловіків (34, 33 та 25 років) намагалися  підірвати будівлі Орджонікідзевського та Фрунзенського районних військових комісаріатів, офіс приватної адвокатської контори по вул. Лебединській у м. Харкові.
 
У жовтні того ж року - скоїли вибух на залізничній станції "Залютине".
 
У січні 2015 року - вибух біля технічної будівлі ТОВ "Харківрегіонгаз"; вибух на залізничній станції "Шебелинка", який перейшов на цистерну з бензином.
 
У березні минулого року  на залізничному мосту через річку Лопань біля станції "Новожанове" був встановлений та активований вибуховий пристрій. В результаті вибуху пошкоджено залізничні колії.
 
Для скоєння терактів зловмисники використовували як саморобні вибухові пристрої, так і пристрої воєнного призначення.
 
Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Максимальна  санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі  з конфіскацією майна.
 
 

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3360