Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2016

Шахраї незаконно продали державний піщаний кар'єр. Прокуратура розпочала кримінальне провадження

Дергачівська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом шахрайства із земельною ділянкою (ч. 1 ст. 190 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, у рамках розслідування будуть з’ясовувати, хто і на яких підставах перепродав 2 га землі на території Пересічанської селищної ради.
 
За попередніми даними, продаж відбувся не дивлячись на те, що прокуратура через суди повернула незаконно виділену землю державі.
 
Ще у 2009 році під виглядом земель сільгосппризначення райдержадміністрація неправомірно передала у приватні руки родовище піску.
 
Прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати розпорядження РДА та державний акт на право власності на земельну ділянку.
 
Навесні 2015 року Вищий спеціалізований суд задовольнив позов прокурора. Землю повернули державі. Однак шахраї, використовуючи старі документи, незаконно продали цю землю.
 
"Про продаж землі, яку прокуратура повернула у державну власність, ми дізналися з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Виявилося, що вже після рішення суду про скасування держакту, на підставі договору купівлі-продажу право власності на цю ділянку зареєстроване за фізичною особою - мешканцем Харкова. Таким чином земля без згоди та правових підстав вибула з державної власності", - пояснив В. Пісоцький.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2931