Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2016

Прокуратура повернула підлітку квартиру, яку у матері-п’яниці забрали за борги

Жовтневий районний суду м. Харкова підтримав вимоги прокуратури і визнав недійсним договір іпотеки квартири, у якій проживав неповнолітній.

Як повідомив виконувач обов’язки керівника місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков, у квітні минулого року під час прийому громадян до них звернувся 17-річний юнак з проханням допомогти повернути квартиру, з якої його незаконно виселили.
 
Хлопець розповів, що ще у 2011 році мати сказала йому збирати речі та переїжджати до родичів, бо їх 2-кімнатна квартира їм уже не належить.
 
«Під час перевірки з’ясувалося, що у 2007 році господарка квартири, яка зловживала алкоголем, нібито для відкриття бізнесу взяла 19 тис. дол. США під договір іпотеки. При цьому документ завірили у нотаріуса без згоди представника органу опіки, що є обов’язковим, якщо у квартирі проживає неповнолітній», - розповів О. Фільчаков.
 
Після того, як жінка не змогла віддати позику, її з сином «попросили» залишити житло площею понад 40 кв. м. 13-річний школяр вимушений був переселитися до далеких родичів – 6-м мешканцем у 2-кімнатну квартиру.
 
Наразі завдяки втручанню прокуратури юнак зможе повернутися у власну оселю.
 
Крім того, зараз проводиться досудове розслідування за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (ч.1 ст.190 КК України).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3166