Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2016

Прокуратура домоглася покарання для молодика, який вбив свого товариша за те, що він відмовився позичати гроші

Балаклійський районний суд області підтримав позицію Лозівської місцевої прокуратури та  визнав винним 19-річного мешканця селища Донець у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

За інформацією заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуарда Миргородського, суд призначив йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Вбивство сталося наприкінці жовтня минулого року. Зловмисник програв усі гроші в азартні ігри та вирішив позичити 400 грн. у свого товариша. Він знав, що той напередодні отримав першу заробітню платню - близько 7 тис. грн. та саме в цей день святкував свій день народження.
 
Хлопець так зрадів заробленим грошам, що сфотографував їх та виставив в соціальній мережі. Це привернуло увагу зловмисника. Він знав, що товариш - сирота і виховувався тіткою, та був впевнений, що той ще не розтратив зароблене.
 
"Однак іменинник відмовився давати кошти в борг. Вони почали сваритися. Убивця схопив ніж та близько 30 разів вдарив ним хлопця. Потім зловмисник забрав знайдені в будинку 500 грн., мобільний телефон та музичні колонки і, залишивши жертву помирати, пішов додому", - розповів Е. Миргородський.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3864