Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2016

Квартирний аферист отримав 7 років позбавлення волі. Прокуратура в апеляції наполягає на 12 роках

Фрунзенський районний суд м. Харкова покарав 31-річного харків’янина, який обманом заволодів чужою квартирою, до 7 років позбавлення волі.

Як повідомила в. о. керівника місцевої прокуратури №3 Ксенія Мірошник, афериста визнано винним за ч. 4 ст. 189 (вимагання в особливо великих розмірах, поєднане із завданням тяжкого тілесного ушкодження), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 357 (вимагання офіційних документів та заволодіння ними шахрайським способом) КК України.
 
Обставини справи:
 
У 2006 році електромонтер разом зі своїм знайомим ввійшли в довіру до двох братів, яким дісталася 3-кімнатна батьківська квартира у Харкові. Обидва спадкоємці (1960 і 1966 р.н.) ніде не працювали і зловживали алкоголем. Тому вони радо приймали зловмисників, які часто навідувалися до їх помешкання з продуктами та спиртним.
 
Під час одного з таких візитів спритники запропонували братам свої послуги з розселення  їх в однокімнатні ізольовані квартири. Молодший брат  погодився і надав «доброзичникам» нотаріально завірену довіреність на приватизацію, відчуження квартири та купівлю житла від свого імені.
 
Однак старшого брата вмовити «по-доброму» не вдалося. Вони силою затягнули його в автомобіль і відвезли до орендованого гаражу, забрали мобільний телефон та кинули до підвалу. Більше тижня чоловіка тримали в гаражі. Били його, аж поки в’язень не підписав заяву про зняття його з реєстрації. Далі жертву відвезли до паспортного столу, де він власноруч передав документ. Після цього його знову кинули у підвал.
 
Коли у паспорті жертви з’явився штамп про виписку, один із аферистів приватизував квартиру і тут же перепродав її своєму напарнику.
 
Чоловік вибрався з підвалу, скориставшись моментом, коли «охоронці» залишили гараж без нагляду, та повідомив міліцію про те, що трапилося.
 
Довідково:
 
Наразі прокуратура готує апеляційну скаргу з вимогою більш суворо покарати зловмисника – до 12 років позбавлення волі.
 
Стосовно другого учасника злочину, який перебуває в розшуку, відкрито окреме кримінальне провадження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2768