Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2016

Суд оголосив вирок розбійнику, який обчистив ювелірні крамниці на 1,7 млн. грн. Прокуратура домоглася 10 років позбавлення волі

Фрунзенський районний суд м. Харкова визнав винним 39-річного рецидивіста, який зі зброєю обкрадав ювелірні крамниці, відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповіла в.о. керівника Харківської місцевої прокуратури №3 Ксенія Мірошник, чоловіка засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Перший злочин стався у травні 2014 року. Зловмисник разом зі спільником приховали обличчя під масками та, щоб не залишати відбитків пальців, одягли рукавиці для будівельних робіт.
 
Поки зловмисник "працював" у торговому залі, другий злочинець охороняв вхід до магазину. Погрожуючи зброєю, розбійник змусив продавця відкрити вітрину і склав до сумки коштовності на суму понад 1 млн. грн.
 
Другий розбійний напад чоловік вчинив у березні 2015 року. Він зайшов до приміщення магазину уже без маски та, погрожуючи зброєю персоналу та відвідувачам крамниці, розбив скло вітрини і забрав ювелірні вироби. Після цього він спіймав таксі та приїхав до одного з готелів міста, де і зупинився.
 
За фотороботом, складеним за свідченнями очевидців, розбійника впізнав таксист. Він і повідомив місцезнаходження грабіжника.
 
Загальна сума завданих збитків становить понад 1 млн. 700 тис. грн.
 
Крім того, не маючи необхідного дозволу на придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, зловмисник через оголошення в інтернеті купив самозарядну гвинтівку "Marlin". Переробивши зброю, зберігав її у себе вдома.
 
Також встановлено, що чоловік придбав та зберігав у себе вдома  майже 7 г канабісу.
 
Довідково:
 
Зловмисника визнано винним за фактами розбою (ч.4 ст. 187 КК України), незаконного поводження зі зброєю  (ч.1 ст. 263 КК України) і незаконного придбання та зберігання наркотиків (ч.1 ст. 309 КК України).
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2209