Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2016

Суд обрав запобіжний захід для депутата, який підозрюється у розтраті бюджетних коштів (фото)

Червонозаводський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (з 21.00 до 7.00) для депутата міськради - директора одного з комунальних підприємств, який підозрюється у розтраті 5 млн. грн. з бюджету.

Як розповіла прокурор відділу прокуратури області  Антоніна Касяненко, прокуратура наполягала на триманні під вартою, вказуючи на ризики для проведення досудового розслідування, зокрема, можливість впливу підозрюваного на свідків.
 
Нагадаємо, підозру посадовцю оголошено за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
За попередніми даними слідства, керівник КП нібито закупив спеціалізовані автомобілі на загальну суму понад 5 млн. грн.
 
Договір з приватною фірмою був заключений, бюджетні кошти перераховані, однак транспортні засоби на підприємство так і не надійшли.
 
Лише через півроку, після того, як ситуацією на підприємстві зацікавилася прокуратура та почала розслідування, підприємство закупило автомобілі, що уже були у вжитку та не відповідають умовам договору. Поставлені автівки виявилися переобладнаними та з чималим пробігом.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Наразі вирішується питання щодо оскарження рішення суду.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2823