Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2016

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді Харкова квартиру, незаконно продану після смерті її власниці

Харківська місцева прокуратура №4 направила до суду позов з вимогою визнати за територіальною громадою м. Харкова право власності на квартиру, незаконно продану після смерті її власниці.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, господарка 1-кімнатної квартири у центрі Харкова померла у 2014 році.
 
У жінки не було спадкоємців, а тому право власності на житло,  як відумерлої спадщини, повинно було перейти до комунальної власності міста.
 
«Однак встановлено, що квартиру за ринковою вартістю понад 850 тис. грн. продали за довіреністю, яка після смерті довірителя втратила чинність. У зв’язку з цим прокуратура скерувала до суду позов про скасування договору купівлі-продажу і визнання права власності на житло за територіальною громадою м. Харкова», - розповів В. Купріянов.
 
Крім того,  розпочато кримінальне провадження за фактом шахрайства у великих розмірах (ст. 190 КК України), в рамках якого з’ясовується справжність довіреності, виданої начебто на території Російської Федерації.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні та розгляд позову тривають.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2164