Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2016

Прокуратура у суді наполягає на поверненні з незаконної оренди приміщень Валківського будинку творчості

Дергачівська місцева прокуратура звернулась до господарського суду області з позовною заявою щодо розірвання договору оренди приміщення між будинком дитячої та юнацької творчості і місцевим підприємцем.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, договір оренди було укладено влітку 2015 року. Згідно з документом майже 53 кв. м., вартістю 120 тис. грн., передані в оренду підприємцю з метою торгівлі товарами непродовольчої групи та надання фотопослуг.
 
"Однак вказаний договір порушує вимоги чинного законодавства. Згідно Закону України "Про освіту", об'єкти освіти і науки, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, до яких відноситься будинок творчості, фінансуються з бюджету і не підлягають приватизації, перепрофілюванню і будь-якому використанню не за призначенням", - пояснив О. Кушнаренко.
 
Нагадаємо, минулого року завдяки принциповій позиції прокуратури ще один підприємець повернув закладу освіти з незаконної оренди понад 380 кв. м.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3155