Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2016

Прокуратура передала до суду обвинувальний щодо рецидивіста, який відбуваючи іспитовий строк вчинив новий злочин

Харківська місцева прокуратура №4 затвердила та скерувала до Московського районного суду обвинувальний акт за фактом розбою, поєднаного з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, досудовим розслідуванням встановлено, що 26-річний безробітний, неодноразово судимий за майнові злочини  харків'янин, під час відбування іспитового строку вчинив розбійний напад на магазин.
 
"Зловмисник заздалегідь підготувався до нападу. Взяв із собою ніж та медичну маску, щоб приховати обличчя. Прийшовши на ринок біля станції метро "Студентська", він зайшов до одного із магазинів. Побачивши, що у приміщенні знаходиться тільки продавчиня, розбійник, погрожуючи ножем, змусив її віддати йому гроші. Жінка відкрила касу та почала діставати зароблене. Однак злочинцю здалося, що вона це робить дуже повільно. Щоб "прискорити" процес, він кілька разів вдарив продавчиню ножем у руку. Вихопив гроші та втік. Здобиччю стали 6 тис. грн.", - розповів В. Купріянов.
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури суд обрав зловмиснику запобіжний захід - тримання під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2412