Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2016

Прокуратура ініціювала арешт квартиранта, який разом з товаришем жорстоко розправився зі старенькими власниками будинку

За клопотанням прокуратури Ленінський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох чоловіків, які підозрюються у спробі вбити літнє подружжя.

Як розповіла керівник Харківської місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова, чоловікам інкримінується закінчений замах на вбивство двох людей, вчинений з корисливих мотивів групою осіб (п.п. 1,6,12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
"Досудовим розслідуванням встановлено, що 30-річний неодноразово судимий кримчанин на початку 2016 року винаймав у подружжя кімнату в приватному будинку. Однак після того, як він перестав сплачувати за оренду житла, господарі попросили його звільнити приміщення. Чоловік виїхав, а через деякий час повернувся з 41-річним неодноразово судимим товаришем - мешканцем Дніпропетровської області, щоб пограбувати стареньких", - пояснила К. Шевцова.
 
Чоловіки намагалися вбити 79-річну жінку та 76-річного чоловіка. У хід пішли ніж, сокира, та навіть вила. Зловмисники вимагали у подружжя віддати їм гроші та майно.
 
Коли  чоловіки вирішили, що вбили стареньких, пограбували будинок та втекли.
 
Через деякий час дідусь прийшов до тями і викликав швидку допомогу. Затримали зловмисників "по гарячим слідам".
 
Наразі потерпілі перебувають у лікарні. Жінка знаходиться в важкому стані та не приходить до тями.
 
Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3105