Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2016

Працівник, який обікрав фірму за допомогою пластикової картки АЗС, отримав вирок

Московський районний суд м. Харкова на вимогу прокурора місцевої прокуратури  №4  визнав винним 35-річного харків’янина, що обікрав свою фірму, за ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) КК України.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, крадія засудили до 1 року позбавлення волі з іспитовим терміном.
 
Обставини справи:

Чоловік працював на фірмі, яка займається перевезеннями. Окремим її працівникам видавали пластикові картки, що надають право заправлятися пальним на одній з АЗС Харкова без обмеження.
 
Скориставшись відсутністю на роботі колеги,  який мав таку картку, зловмисник взяв її та поїхав на заправну станцію. Там він «затоварився» за рахунок фірми аж на 16 тис. грн. Куплені 600 літрів бензину та 185 літрів дизпального спритник продав.
 
Однак разова закупка крупної партії пального не залишилася непоміченою на фірмі. Перевізник звернувся до правоохоронців. Зловмисника встановили завдяки камері спостереження на АЗС.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Крім того, суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов фірми-перевізника і зобов’язав її колишнього працівника виплатити усю суму збитку від вкраденого пального. 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2180