Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2016

У Харківському районі виявили майже 300 га самозахоплених сільгоспугідь. Прокуратура порушила питання щодо передачі врожаю державі

Харківська місцева прокуратура №6 процесуально керує у двох кримінальних провадженнях за фактом самовільного зайняття земельних ділянок на території району (ч.1 ст. 197-1 КК України).

За інформацією в.о. керівника місцевої прокуратури Олександра Хлистова, під час  вивчення стану законності при використанні земель запасу та державного резервного фонду, прокуратура виявила 293 га самозахоплених земель сільськогосподарського призначення.
 
Вісім земельних ділянок, розташованих на територіях трьох сільських рад, незаконно засіяли сільськогосподарськими культурами. Серед них - пшениця, кукурудза, соняшник та гречка.
 
"Прокуратура звернулась до районного суду щодо арешту цього урожаю. Слідчий суддя підтримав нашу позицію та виніс відповідне рішення. Крім того, прокуратура звернулась до фіскальних органів з вимогою вирішення питання щодо обліку та арешту  безхазяйного урожаю та його стягнення в дохід держави", - пояснив О. Хлистов.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3648