Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2016

Прокуратура домоглася у суді заочного вироку для пенітенціарія-втікача, який застосовував силу до Юлії Тимошенко

Комінтернівський районний суд м. Харкова визнав винним 28-річного колишнього інспектора Качанівської виправної колонії № 54 у перевищенні службових повноважень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст. 365 КК України).

Інспектора засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням спеціального звання - лейтенант внутрішньої служби.
 
Оскільки засуджений переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, перебуває за межами України та оголошений у міжнародний розшук, слідство та розгляд судового провадження проводилися у формі спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження (заочно).
 
Нагадаємо, у квітні 2012 року службовці безпідставно застосували до засудженої на той час Юлії Тимошенко фізичне насильство з метою примусової доставки її до лікарні. Внаслідок протиправних дій правоохоронців постраждалій було заподіяно легкі тілесні ушкодження.
 
Ще двох фігурантів справи - заступника начальника Качанівської виправної колонії та начальника відділу охорони колонії суд визнав винними у перевищенні службових повноважень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст. 365 КК України). Їх засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. 

Прес-служба прокуратури Харківської області
     

кількість переглядів: 3563