Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2016

Фермери на вимогу прокуратури повернули державі з незаконної оренди понад 180 га земель

На вимогу заступника прокурора Харківської області господарський суд області визнав недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 181 га.

Як повідомив в. о. начальника відділу прокуратури області Олексій Булулуков,  рішення суду реально виконані в повному обсязі – речові права скасовано, фермери повернули незаконно орендовані поля державі. 
 
У 2012 році голова Барвінківської райдержадміністрації підписав розпорядження про передачу двом фермерам в оренду на 49 років трьох  сільськогосподарських ділянок.
 
«Однак такі рішення місцева влада прийняла з порушенням чинного законодавства. Зокрема, поля вартістю 3,9 млн. грн. були передані в довгострокову оренду без попереднього проведення обов’язкових земельних торгів. У подальшому на ці ділянки були оформлені договори оренди. Мало того, один із фермерів  здавав землю в суборенду», - розповів О. Булулуков.
 
У зв’язку з  цим до суду були направлені вимоги про визнання недійсними договорів оренди та суборенди. По одному з таких позовів прокуратура відстояла свою позицію у касаційній інстанції.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2293