Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2016

Прокуратура викрила організовану злочинну групу, яка розповсюджувала спайси на Харківщині (фото)

Прокуратура Харківської області спільно з СБУ в області затримали групу осіб, які підозрюються у виготовленні та розповсюдженні психотропних речовин на Харківщині.

Як розповів перший заступник прокурора Харківської області Артем Степанов, зловмисникам оголошено підозру за фактам незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Наразі встановлено, що вони організували поставку психотропних речовин з однієї із країн Азії в Україну. У Харкові  виготовляли та розповсюджували так звані спайси, що містять у своєму складі особливо небезпечну речовину PVP. Торгували через мережу інтернет. Наркотики ховали у "закладках" та надсилали поштою. За попередніми даними, щомісяця їм вдавалося заробляти близько півмільйона гривень", - пояснив А. Степанов.
 
На Харківщині "бізнес" працював з листопада минулого року.
 
Затримали зловмисників при черговому збуті психотропних речовин. В ході обшуків за місцем мешкання та у їх автомобілях вилучено психотропні речовини, банківські картки, комп'ютерну техніку та грошові кошти.
 
Затриманим від 25 до 40 років.
 
Наразі організатор незаконного "бізнесу", оператори інтерннет-мереж та "кладчики" (загалом вісім осіб) затримані у порядку ст. 208 КПК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3533