Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2016

На вимогу прокуратури поліцейський разом із трьома спільниками, які підозрюються в убивстві чоловіка, арештовані

За принципової позиції прокуратури області суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для сержанта патрульної поліції та ще трьох мешканців Куп’янська, підозрюваних в умисному вбивстві чоловіка.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Іван Тарасов, усім чотирьом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру за п.п.7, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України.
 
Трагедія трапилася наприкінці червня поточного року у Куп’янську. У вихідні у місцевому нічному клубі компанія, серед яких був і патрульний поліції, святкувала день народження одного з присутніх братів-підприємців.
 
За сусіднім столиком сиділи дві подружні пари. У них був свій привід - відзначали випускний доньки. Близько опівночі патрульний поліції та його друзі, будучи напідпитку, стали ображати сусідів, у тому числі жінок, провокувати конфлікт.
 
Коли жертва п’яної компанія вийшла на вулицю, 4 зловмисників накинулися на чоловіка і стали жорстоко бити по голові і тулубу. Його друга, що кинувся на допомогу, збили з ніг. Дружині потерпілого також дісталося під час бійки.
 
Забитого до напівсмерті чоловіка забрала викликана його дружиною «швидка допомога». Через чотири дні він помер у лікарні, не приходячи до тями.
 
Максимальна санкція статей – довічне позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4376