Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2016

На Харківщині перекрили канал нелегальної міграції (фото)

Прокуратура Харківської області спільно з УСБУ в області та поліцією викрила злочинну групу, яка в обхід пунктів пропуску переправляла людей через державний кордон до Російської Федерації.

Як повідомив начальник управління прокуратури області Олександр Шевченко, до злочинного угрупування входило 5 осіб,  серед яких - працівник державної прикордонної служби України.
 
«Двоє із учасників злочинної групи підшукували клієнтів, яким необхідно було непоміченими перетнути українсько-російський кордон. За кожного нелегала просили до 2 тис. доларів США. Після отримання грошей клієнтів передавали до інших двох спільників угрупування. Ті перевозили людей на місце незаконного перетину, де їх чекав прикордонник. Він забезпечував безперешкодний перехід до Росії», - розповів О. Шевченко.
 
Затримали усіх 5-х зловмисників. За місцем мешкання фігурантів справи проведено обшуки. Вилучено 1500 доларів США та інші кошти, отримані від злочинного бізнесу, мобільні телефони, чернетки із записами та два автомобілі.
 
Прокуратура області  здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення через державний кордон України, здійснена групою осіб за попередньою змовою з корисливих мотивів).
 
Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу та накладення арешту на вилучене майно.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2374