Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2016

Вбивцями таксиста виявилися його знайомі. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про арешт підозрюваних

Харківська місцева прокуратура № 4 направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу двом чоловікам. Вони підозрюються у зухвалому вбивстві таксиста, що трапилося 31 серпня цього року.

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє мешканців області напали та вбили свого знайомого через борги.
 
За попередніми даними, один із підозрюваних (1961 р. н.) був знайомий із загиблим (1962 р. н.) багато років, раніше мав із ним спільний заробіток – разом займалися приватними перевезеннями.
 
Кілька років тому останній позичив у свого знайомого 5,5 тис. євро. Однак повертати борг не поспішав. На цьому ґрунті у приятелів неодноразово виникали сварки. З часом боржник почав переховуватися від знайомого. Наприкінці серпня кредитор з’ясував, що таксист винен гроші ще одному їх спільному знайомому (1982 р.н.), і підмовив того викликати боржника на зустріч.
 
31 серпня під приводом зламаної машини другий підозрюваний викликав потерпілого у передмістя. На зустрічі виникла сварка, під час якої 55-річний підозрюваний вистрелив у таксиста з пістолета, який приніс із собою. Потім ударив потерпілого ножем у горло. Після цього зловмисники залишили жертву в авто та покинули місце події.
 
Обом чоловікам оголошено підозру за п. 12 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
Прокуратура наполягатиме на триманні підозрюваних під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3486