Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2016

Прокуратура розслідує справу тюремників, які півтора місяці не випускали засудженого з ізолятору

Харківська місцева прокуратура №6 розпочала кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів (ч. 2 ст. 365 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, 56-річний засуджений, який відбував покарання в одному із виправних центрів Харківщини, повідомив, що пенітенціарії близько 1,5 місяця безпідставно тримали його в дисциплінарному ізоляторі (ДІЗО).
 
Чоловік розповів, що, перебуваючи в установі, він звернувся до адміністрації закладу з проханням перевести його до ДІЗО, для забезпечення особистої безпеки. Провівши там понад місяць, попросив випустити його з ізолятору. Тюремники не відреагували.
 
"Загалом він передав 14 письмових звернень до адміністрації закладу та прокуратури. Листи не були передані адресатам. Жодне з них навіть не було належним чином зареєстроване, викладені факти - не перевірені, не прийнято рішень відповідно до чинного законодавства та інше. Ні переведення з ДІЗО, ні побачення з адвокатом чоловік так і не дочекався. Як наслідок, близько півтора місяця засуджений незаконно перебував у ізоляторі виправного центру", - пояснив А. Яковлев.
 
Повідомити про незаконні дії з боку тюремників чоловік зміг тільки після переведення його до іншого виправного закладу.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3175