Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

На Харківщині затримано 7 підозрюваних у виробництві та реалізації сурогатного алкоголю, від якого загинуло понад 20 людей (фото)

У рамках розслідування за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння людей та загибелі більше 10 осіб (ч.3 ст.204 КК України) затримано 7 чоловік.

Як повідомив на брифінгу прокурор Харківської області Юрій Данильченко, затримано організатора виробництва сурогатного алкоголю, його трьох пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.
 
«Протягом минулої доби завдяки оперативній і злагодженій роботі слідчих фіскальної служби, співробітників Служби безпеки і, звичайно ж, прокурорів вдалося затримати організатора нелегального виробництва та трьох його пособників.
 
Коротко про результати слідства за 7 днів роботи. Встановлено місце виробництва сурогатного алкоголю. Розливали у гаражах та у звичайній квартирі. Встановлений канал поширення алкоголю. Виробники продавали свій товар через інтернет.
 
Крім того, є попереднє розуміння у слідчих, звідки привезли сировину. Однак зараз проводиться низка оперативно-слідчих дій, тому цю частину результатів слідства ми поки що не можемо розголошувати», - зазначив Ю. Данильченко.
 
Організатор і його пособники затримані на даний момент у порядку ст. 208 КПК України.
 
«Сьогодні їм усім буде оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що призвело до отруєння і загибелі людей. Після цього будемо звертатися до суду з клопотанням про взяття їх під варту», - розповів прокурор області.
 
За попередніми даними слідства у Харківській області в результаті отруєння сурогатним алкоголем загинула 21 людина (Вовчанський район - 12, Ізюмський район - 3, Харківський район - 4, смт. Борова - 2). Госпіталізовано за цей тиждень 24 людини (Вовчанський район - 6, Ізюмський район – 12, Харківський район - 2, м. Барвінкове, м. Балаклія, м. Харків, м. Дергачі – по 1 людині).
 
За даними медиків, більшість госпіталізованих уже виписана з лікарень.
 
«З великою ймовірністю можу сказати, що для виробництва підробленого алкоголю використовувався метанол (так званий технічний спирт), - пояснив Ю. Данильченко. - Але остаточну відповідь дасть лише експертиза. Перші результати хімічних і токсикологічних експертиз ми сподіваємося отримати вже наступного тижня».
 
Нагадаємо, що, крім чотирьох затриманих вчора, минулого тижня арештовані троє господарів магазинів, в яких продавався неякісний алкоголь. Усім обрано запобіжні заходи. Рішення суду щодо двох підозрюваних, яким суд визначив запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту, прокуратура оскаржує.
 
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3590