Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2016

Прокуратура скерувала до суду справу угонщиків авто, які намагалися продати машину у Дніпрі

Харківська місцева прокуратура №1 направила до Дзержинського районного суду м.Харкова обвинувальний акт за фактом незаконного заволодіння транспортними засобами за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 289 КК України).

Як повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє харків'ян (33 і 34 років) протягом травня-червня поточного року заволоділи двома автомобілями марки "Lexus".
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що для угону машин використовували спеціально пристосований засіб для зчитування та передачі сигналу. Одним з автомобілів зловмисники заволоділи, коли він стояв біля кафе. Другим - на парковці біля салону мобільного зв'язку", - розповіла К. Шевцова.
 
34-річний підозрюваний раніше уже був судимий за аналогічний та інші злочини.
 
Затримали зловмисників у липні поточного року. За клопотанням прокуратури суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Наразі автомобілі знайдено та передано власникам. Одну з машин знайшли в дворі будинку у м. Харків, іншу зловмисники намагалися продати у м. Дніпро.
 
Загальна вартість авто становить майже 2,5 млн. грн.
 
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2969