Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2016

Учасник злочинної схеми "ваш онук - в прокуратурі" арештований

За клопотанням Дергачівської місцевої прокуратури районний суд взяв під варту 33-річного мешканця м. Сєвєродонецька, якого підозрюють у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.190 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, наразі встановлено, що, за попередньою домовленістю, чоловік "працював" кур'єром. Ще один зловмисник телефонував до своїх жертв та повідомляв, що їх родич вчинив правопорушення і, щоб "вирішити питання", необхідно заплатити гроші.
 
Наразі встановлено два епізоди шахрайства на території району. В одному випадку зловмисники заволоділи 2,5 тис. грн. 76-річного дідуся. Пенсіонеру розповіли, що його онук потрапив у ДТП та, щоб уникнути кримінальної відповідальності, повинен терміново відшкодувати завдані збитки.
 
"Другою жертвою стала 57-річна жінка. Зателефонувавши, шахрай розповів, що її онук скоїв дорожньо-транспортну пригоду і наразі знаходиться у прокуратурі. Він повідомив, що для того, щоб уникнути покарання, необхідно сплатити 3 тис. доларів США. Жінка відповіла, що у неї немає стільки грошей. Тоді шахрай повідомив, що знайшовся товариш онука, який позичить частину необхідної суми. Коли нібито товариш під'їхав до будинку потерпілої, жінка винесла йому свою частку - 5 тис. грн. та золоті вироби, серед яких були не тільки прикраси, а навіть коронки", - повідомив В. Пісоцький.
 
Наразі слідчі дії тривають. Встановлюється причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів, вчинених на території Харківської області.
 
Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2604