Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2016

Ще один напад лозівської розбійної групи закінчився зухвалим вбивством старенької господині (фото)

Красноградський відділ Первомайської місцевої прокуратури  затвердив та повідомив про підозру 20-річному мешканцю Лозівського району у скоєнні особливо тяжких злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Саксонова, чоловіку інкримінується вчинення розбою із заподіянням  тяжких тілесних ушкоджень поєднаного із проникненням у житло (ч. 4 ст. 187 КК України) та умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (п. 6,12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Це другий зухвалий розбій, у скоєнні якого підозрюють лозівських розбійників.
 
Досудовим розслідуванням встановлено що у серпні поточного року біля 6-ї години ранку п'ятеро зловмисників приїхали до одного з сіл Красноградського району.  Троє з них залишилися на варті. Підозрюваний з напарником перелізли через паркан домоволодіння.
 
У дворі вони побачили пенсіонерку. Підійшли до неї та почали вимагати віддати заощадження. 78-річна бабуся стала кликати на допомогу. Зловмисники почали погрожувати їй пневматичним пістолетом, потім бити. Жертва все одно намагалася чинити опір. Тоді один із зловмисників заламав жінці руки, зв'язав скотчем, кілька разів вдарив по голові бейсбольною битою.
 
"Коли бабуся перестала подавати  ознаки життя, чоловіки зайшли до будинку, де знайшли 25 тис. грн. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла", - пояснив М. Саксонов.
 
Наразі всі зловмисники за рішенням суду знаходяться під вартою без права внесення застави.
 
Перевіряється причетність розбійної групи до скоєння аналогічних злочинів на території області.
 
Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3977