Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2016

Прокуратура передала до суду справу "чорних археологів", які торгували боєприпасами та зброєю (фото)

Слобідський відділ Харківської місцевої прокуратури №5 затвердив та скерував до Ізюмського міськрайонного суду області обвинувальний акт за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Бугаєва, досудовим розслідуванням встановлено, що четверо мешканців Ізюмського району області (троє чоловіків - 1961 р.н., 1980 р.н., 1987 р.н. та жінка 1986 р.н.) влаштували нелегальний бізнес на зброї.
 
"Вони розшукували використані боєприпаси та зброю на тимчасово окупованій території, де скінчилися бойові дії, реставрували їх та реалізовували. Затримали зловмисників у вересні поточного року під час продажу чергової партії. В ході проведення слідчо-оперативних дій задокументовано кілька фактів продажу та вилучено 2 ручні гранати РГД-5, 2 запали для них, гранатомет, вогнепальну зброю і боєприпаси до неї. За продаж зловмисники виручили понад 20 тис. грн.", - пояснив А. Бугаєв.
 
Досудове розслідування стосовно одного з підозрюваних - 26-річного молодика виділене в окреме провадження у зв'язку з його переховуванням від слідства.
 
Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2833