Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

Прокуратура скерувала до суду справу злочинного угрупування на чолі з нотаріусом, яке привласнювало квартири пенсіонерів (відео)

Прокуратура області направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно учасників злочинної групи, які займалися квартирними аферами у м. Харкові, відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, жінці-нотаріусу та ще чотирьом учасникам злочинної групи оголошено підозру за фактом шахрайства у великих та особливо великих розмірах і підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
"Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники підшукували літніх самотніх людей і після їх смерті за підробленими документами "заднім числом" переоформляли на себе їх житло. Одну з ключових ролей у діяльності злочинної групи відігравала приватний нотаріус. Вона підробляла нотаріальні документи, зокрема, заповіти та договори купівлі-продажу, від імені померлих осіб", - пояснив І. Чуб.
 
Наразі встановлено 5 епізодів шахрайства.
 
Нагадаємо, викрили зловмисників у травні поточного року.
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі.
 
Наразі обвинувальний акт знаходиться на розгляді суду.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4281