Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2016

Прокуратура оголосила про підозру митнику та трьом брокерам у хабарництві на понад 800 тис. грн. (фото)

Прокуратура області оголосила про підозру одному з керівників митного посту в області та трьом брокерам, причетним до реалізації схеми збагачення на скрапленому газі для населення.

Як розповів  начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, митник підозрюється у одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.4 ст.368 КК України).
 
Трьом брокерам - учасникам злочинної схеми, інкримінується пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України).
 
Нагадаємо, 16 грудня поточного року прокуратура області спільно зі слідчими ГУ НП в області та УЗЕ в області ДЗЕ НП України викрили злочинну схему безакцизного ввезення скрапленого газу через митницю на територію України.
 
Наразі встановлено, що одне з підприємств розробило злочинну схему безакцизного ввезення на територію України скрапленого газу за участю брокерів та митників.
 
Завозили його під приводом реалізації виключно для соціально-побутових потреб населення. Це давало можливість не сплачувати акцизний податок. Однак, як з'ясувалося, газом торгували в роздрібній мережі автозаправних станцій.
 
За попередніми даними, посадовці Енергетичної митниці та митного посту дозволяли імпортерам проходити спрощену процедуру розмитнення.
 
За цією схемою на митну територію України з Російської Федерації імпортовано газу більш ніж на 600 млн. грн. Державі завдано понад 40 млн. грн. збитків.
 
Свою лояльність митники оцінили в 1 долар США за одну тонну імпортованого газу.
 
Наразі встановлено, що гроші перераховувалися на банківську картку митника, яку він відкрив на ім’я свого родича. Сума перерахованих коштів за період з березня по грудень поточного року склала 837 тис. грн.
 
Підозрювані затримані у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3401