Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2017

Прокуратура Харківської області долучилася до реалізації проекту «Кадети поліції» (фото)

Сьогодні, 5 січня, до прокуратури Харківської області завітали діти – учасники просвітницького проекту «Кадети поліції».

Майже півсотні дітлахів відвідали музей історії прокуратури області, дізналися, як змінювалися функції відомства від часів Російської імперії до сучасності. Поспілкувалися з прокурорами відділу ювенальної юстиції, що опікуються захистом прав і свобод неповнолітніх.
 
Найбільший інтерес у кадетів викликала валізка криміналіста. Практичний урок з використання валізки на місці скоєння злочину провів один із працівників прокуратури. Майже всі учасники практичного заняття спробували провести дактилоскопію (зняття відбитків пальців), навчилися застосовувати ультрафіолетову лампу та багато іншому.
 
Як розповів президент громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» Олексій Курцев, проект «Кадети поліції» розроблений спільно з Харківським університетом внутрішніх справ (ХНУВС) та за підтримки обласної державної адміністрації.
 
«У другому наборі кадетів - 54 дитини від 9 до 18 років. 14 дівчаток та 40 хлопчиків. На базі ХНУВС кадети проходять теоретичний курс правової грамотності та спортивну підготовку. Одним із напрямків роботи проекту є знайомство учасників з діяльністю правоохоронних органів, прокуратури, судів», - відзначив О. Курцев.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2917