Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2017

Прокуратура розпочала провадження за фактом продажу приміщень в центрі Харкова за цінами заниженими більш як у 6 разів

Харківська місцева прокуратура №2 розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб Харківської міськради (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, встановлено, що посадовці одного з управлінь комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна міськради у грудні 2016 року продали об'єкти нерухомості комунальної власності на загальну суму 9,8 млн. грн. за ціною в декілька разів нижчою за ринкову.
 
"Як приклад, одне з підприємств придбало два приміщення в Харкові на вул. Сумська, 5. За одне з них, площею 478 кв. м, підприємство сплатило майже 650 тис. грн. Тобто вартість 1 кв. м становила близько 1 тис. 300 грн. За друге приміщення, площею 83 кв. м - 123 тис. грн. (1 тис. 489 грн. за 1 кв. м). При цьому ринкова вартість нерухомості у цьому районі значно вища.  Поруч продаються приміщення вартістю понад 9 тис. грн. за квадратний метр. Тобто, за попередніми підрахунками,  вартість нерухомості занизили більш як у 6 разів", - пояснив О. Фільчаков.
 
Наразі досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2512