Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2017

Прокуратура вимагає реального покарання для учасника штурму ХОДА у березні 2014 року

Прокуратура області вимагає реального покарання для 31-річного мешканця Харківщини , який брав  активну участь у березневому захопленні приміщення Харківської обласної державної адміністрації у 2014 році та отримав умовне покарання.

2 лютого прокуратура області скерувала до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт  за фактом участі у масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України) щодо 31-річного мешканця Харківщини.
 
17 лютого суд визнав чоловіка винним  та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки.
 
"Прокуратура не згодна з умовним вироком, тому зараз готується апеляційна скарга з вимогою реального покарання", - пояснив, відповідаючи на питання журналістів під час брифінгу щодо стану розслідування справ, пов'язаних з Революцією Гідності та "Русской весной" на Харківщині начальник управління прокуратури області Олександр Шевченко.
 
Нагадаємо, за фактами організації 1 березня 2014 року масових заворушень, які супроводжувались насильством, погромами та захопленням будівлі Харківської ОДА зареєстровано 8 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 294, ч.1 ст. 263 КК України (масові заворушення та незаконне поводження зі зброєю).
 
Обвинувальні акти стосовно 7 осіб направлені до суду, 3 особи оголошені у розшук. За результатами судового розгляду ухвалено 4 обвинувальних вироки стосовно 4 зловмисників, з яких уже 2 засуджено до 5 років позбавлення волі. Наразі вироки є чинними.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2488