Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2017

Прокуратура скерувала до суду справу насильника-рецидивіста, який напав на неповнолітню

Харківська місцева прокуратура №5 скерувала до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом спроби насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом та нанесення умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 122, ч.3 ст.15, ч.2 ст.153 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Бугаєва, досудовим розслідуванням встановлено, що на початку нинішнього року ввечері 37-річний чоловік, який неодноразово був засуджений, у тому числі за зґвалтування, підійшов до групи молодих людей, серед яких була неповнолітня учениця одного з технікумів Харкова. Рецидивіст змусив її піти з ним до магазину. Дорогою він насильно затягнув дівчину до гаражів, вдарив та, погрожуючи ножем, став примушувати її до задоволення статевої пристрасті. Проте 16-річній дівчині вдалося вирватися. Згодом вона звернутися до поліції.
 
Слід зазначити, що за два тижні до скоєння цього злочину зловмиснику оголосили підозру в нанесенні іншій людині із застосуванням ножа умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості.
 
Наразі, на вимогу прокуратури, підозрюваний знаходиться під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2867