Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2017

Шукали вкрадене обладнання водонапірної вежі – знайшли мак. Прокуратура домоглася реального покарання для наркомана-крадія

Прокуратура оскаржила в апеляції умовний вирок Богодухівського районного суду області, вимагаючи реального покарання для 46-річного раніше 7 разів судимого чоловіка, який зберігав вдома макову соломку.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, влітку 2016 року у рамках розслідування кримінального провадження за фактом викрадення обладнання водонапірної вежі у м. Богодухів проводився обшук у домоволодінні одного з підозрюваних. Окрім викрадених речей знайшли ще й 24 кг. перебраного і засушеного маку.
 
У 2016 році Богодухівський районний суд визнав чоловіка винним у незаконному придбанні і зберіганні наркотичних засобів у великому розмірі та крадіжці (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 185 КК України) і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 3 роки.
 
Однак прокуратура не погодилася з умовним покаранням і звернулася у апеляційний суд.
 
Колегія судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Харківської області погодилася з доводами апеляційної скарги прокурора та призначила зловмиснику 5 років позбавлення волі.
 
Слід зазначити, що зловмисник вже мав 5 судимостей  за вчинення злочинів пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2254