Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2017

Слідчі прокуратури Харківської області затримали у Дніпрі поліцейських, яких підозрюють у розбої

 Слідчі прокуратури Харківської області спільно з Внутрішньою безпекою Нацполіції затримали двох працівників поліції Дніпропетровщини.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Сергія Перепелиці, 40-річного підполковника поліції та 33-річного майора поліції підозрюють у розбої, скоєному організованою групою, та заволодінні майном у великих розмірах  (ч.4.ст.187 КК України) .
 
У квітні минулого року до  правоохоронців з заявою про пограбування звернулася жінка, мешканка Дніпропетровської області. Вона повідомила, що у неї вкрали понад 1,4 млн. доларів США та 150 тис. євро, а також золотих виробів на загальну суму близько 200 тис дол. США.
 
Поліцейські розпочали розслідування за ст. 185 КК України – крадіжка. Вже за місяць їм вдалося встановити особи викрадачів та їх місце знаходження. Двоє братів переховувалися з викраденим в одному з райцентрів області.
 
Правоохоронці приїхали до орендованого підозрюваними житла, провели арешт, наділи на них кайданки. Однак потім забрали вкрадені раніше гроші та коштовності собі, а зловмисників відпустили. Погрожуючи чоловікам фізичною розправою, наказали негайно зникнути - виїхати за межі Дніпропетровщини і мовчати.
 
6 квітня слідчі прокуратури затримали обох правоохоронців. Вирішується питання про обрання поліцейським запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.
 
Досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 7685